gevulkaniseerde staven

Om het product optimaal te beschermen tegen beschadigen kunnen wij staven voorzien van een laag zacht rubber 30-35° shore A. Deze rubberlaag wordt op de staven gevulkaniseerd. Omdat de gehele staaf wordt gevulkaniseerd, dus ook de pletten, geeft dit een optimale bescherming. Bij banden met een middenriem wordt de middenriem bevestigd met OGP. Omdat elke staaf moet worden gevulkaniseerd in een matrijs, is niet elke breedte verkrijgbaar.

Stokmaat

Voor het bepalen van de juiste breedte van de klinkstaaf is het belangrijk de juiste stokmaat te hebben. De stokmaat is de afstand tussen de beide buitenste klinkgaten, H.O.H. gemeten. Bij evt. bestelling van losse klinkstaven is het belangrijk de stokmaat te vermelden, alsmede de gatafstand aan de uiteinden van de klinkstaaf.

Soorten gevulkaniseerde staven

Type G10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf.

Type O10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf (O-profiel) die ook geschikt is om aan te drijven door middel van tandwielen.

Type C10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf (C-profiel). Deze staaf heeft over de gehele lengte een lip welke het product optimaal beschermd.

Type W10

Wasstaaf

Gevulkaniseerde klinkstaaf. Door middel van deze staaf kunnen zeefbanden bijna ‘dicht’ worden gemaakt en zijn zodoende uitermate geschikt voor het ontwateren van producten.