Riemen

Zeefbanden die wij produceren worden voorzien van rubberen trekriemen. Deze riemen leveren we in verschillende afmetingen en soorten om een verscheidenheid aan types zeefbanden te kunnen creëren. De trekriemen van onze zeefbanden, zijn altijd van de kwaliteit EP1000/3. Dat wil zeggen dat zij zijn voorzien van 3 inlagen, welke bestaan uit polyesterweefsel in de lengterichting en nylonweefsels in de dwarsrichting. De treksterkte is 1000 kg. per cm riembreedte.
De rubberbanden waaruit de riemen worden gesneden, zijn speciaal voor onze zeefbanden ontwikkeld en geproduceerd. Het rubber van deze riemen is van een slijtvaste en weerbestendige kwaliteit, zodat deze riemen uitermate geschikt zijn voor toepassingen in rooimachines en wasinstallaties van groenten en fruit. De hardheid van het rubber is 65° ± 5 shore A.
Omdat wij de riemen in eigen beheer profileren en snijden, kunnen wij ons flexibel opstellen m.b.t. de standaard steken en riembreedtes.

Riemen afdeling

type S


Deze trekriemen zijn in de meeste steken verkrijgbaar. Banden met dit type trekriemen kunnen worden aangedreven met aandrijfwielen typen S, M, G, Z, K, RR.

type N


Banden met deze riemen kunnen worden aangedreven met aandrijfwielen types N en G. Aandrijving met aandrijfwielen type N zorgt voor een zekere en geluidsarme werking, zonder slijtage van de staven.

type HN

riemHN

Deze riemen zijn qua werking gelijk aan de riemen van type N, maar door de hogere nokken is er nog minder kans op slip.

type DS

riemDS

Deze riemen hebben dezelfde eigenschappen als de riemen van het Type S, maar hebben extra beschermnokken aan de bovenzijde van de riem.

type DN

riemDN

Deze riemensoort heeft dezelfde eigenschappen als de riemen van het type N, en daarbij dezelfde beschermingsnokken als de DS-riemen.

type DHN

riemDHN

Deze riemensoort heeft dezelfde eigenschappen als de riemen van het type HN, en daarbij dezelfde beschermingsnokken als de DS-riemen.

type XN

riemXN

De trekriemen XN zijn hetzelfde als type-HN maar sterker uitgevoerd. deze riemen hebben een treksterkte van 1250 Kg per centimeter riembreedte.

type DXN

riemDXN

De trekriemen DXN zijn hetzelfde als type-DHN maar sterker uitgevoerd. deze riemen hebben een treksterkte van 1250 Kg per centimeter riembreedte.

type DNG

Deze riemensoort heeft dezelfde eigenschappen als de riemen van het type DN maar heeft een extra groef in de beschermingsnokken.