gevulcaniseerde staven

Om het product optimaal te beschermen tegen beschadigen kunnen wij staven voorzien van een laag zacht rubber 30-35° shore A. Deze rubberlaag wordt op de staven gevulcaniseerd. Omdat de gehele staaf wordt gevulcaniseerd, dus ook de pletten, geeft dit een optimale bescherming. Bij banden met een middenriem wordt de middenriem bevestigd met OGP. Omdat elke staaf moet worden gevulcaniseerd in een matrijs, is niet elke breedte verkrijgbaar.

Voor het bepalen van de juiste breedte van de klinkstaaf is het belangrijk de juiste stokmaat te hebben. De stokmaat is de afstand tussen de beide buitenste klinkgaten, H.O.H. gemeten. Bij evt. bestelling van losse klinkstaven is het belangrijk de stokmaat te vermelden, alsmede de gatafstand aan de uiteinden van de klinkstaaf. Zonder nadere vermelding is de afstand tussen de beide gaten aan de uiteinden 20mm, bij trekriembreedte 50mm. Bij trekriembreedtes 60mm of meer is dit 32mm.

Stokmaat

Soorten Egelstaven

Type G10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf.

Type O10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf (O-profiel) die ook geschikt is om aan te drijven door middel van tandwielen.

Type C10

Volledig gevulkaniseerde klinkstaaf (C-profiel). Deze staaf heeft over de gehele lengte een lip welke het product optimaal beschermd.

Type W10

Wasstaaf

Gevulkaniseerde klinkstaaf. Door middel van deze staaf kunnen zeefbanden bijna ‘dicht’ worden gemaakt en zijn zodoende uitermate geschikt voor het ontwateren van producten.